•Türkiyede gezilecek yerler


•  Türkiye’de Gezilecek Yerler : En Güzel 40 Yer

Turkiye'de Gezilecek Yerler

Dünyaya açılmadan önce ülkemizdeki güzellikleri keşfetmeye ne dersiniz? Türkiye’de görülmesi gereken birçok güzel yer bulunmakta.Ancak popüler yerlerin dışında az bilinen ama görülmesi gereken harika yerler bulunmakta.

Türkiye’de gezilecek yerler listesi ile birçok görülmesi gereken yerin listesini sizler için hazırladık.


Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler Listesi

Türkiye’de görülmesi gereken çok sayıda güzel yer bulunurken farklı bölgelerde yer alan gezilecek yerleri sizler için bir araya getirdik.İşte Türkiye’de gezilecek yerler listesi;

•İshak paşa sarayı

ishakpaşa sarayı

Doğubeyazıt’a 5 km uzaklıkta sarp kayalar üzerinde bulunuyor.Türkistan, Selçuklu ve Osmanlı mimarisini özellikleri bir arada taşıyan sarayın tam 116 odası var.Detaylar için ishak paşa sarayı yazımıza göz atabilirsiniz.

Amasya Evleri

amasya evleri

Yeşilırmak’ın kenarında sıralanmış, Osmanlı evlerinin bütün özelliklerini taşıyan bu evler, şehri görmeniz için en iyi sebeplerden bir tanesi.

•Mardin taş evleri

mardin taş evleri

Dinlerin harmanlandığı bir şehridir Mardin.Özellikle taş evlerinin dikkat çektiği şehir, sizi görselliğiyle büyüleyecek.

Aspendos antik tiyatrosu


aspendos

M.S. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiş.15 bin kişilik kapasiteye sahip ve şuanda en iyi korunmuş tarihi yapılardan bir tanesi.Antalya’ya 49 km mesafede bulunuyor.

•Cumalıkızık köyü

cumalıkazık köyü

Osmanlı dönemini merak ediyor musunuz? Burası tam size göre! Orhan Gazi’nin Bursa yakınlarında yaptırdığı köy, Osmanlı mimarisinin önde gelen örneklerinden.Bursa’ya sadece 2 km mesafesi var.

•Suuçtu şelalesi

Suuçtu Şelalesi Bursa

Doğa ile iç içe olmayı sevenler için görülecek harika bir yer, Suuçtu şelalesi.Bursa ilinde yer alan şelalede kahvaltı yapabilir ve gün boyu harika bir zaman geçirebilirsiniz.

•Salda gölı

Salda Gölü

Türkiye’nin Maldivleri olarak adlandırılan bu yer muhteşem görüntüsü ile sizleri büyüleyecek.Gölün harika beyaz kumları ve mavi suları görenleri kendisine hayran bırakıyor.

•Ulubey kanyonu

Ulubey Kanyonu Cam Teras

Dünyanın ikinci en büyük kanyonu Uşak ilimizde bulunan Ulubey Kanyonudur.Kanyonda yer alan cam teras ile uçurumun üstünde farklı bir tecrübe yaşayabilirsiniz.

•Acarlar kazonu

Acarlar Longozu Manzara Resimleri

Sakarya ilimizde bulunan Acarlar longozu ülkemizde bulunan en büyük tek parça longozdur.

•Eğirdir gölü

eğirdir gölü

Göl, Isparta’da bulunuyor.Yılın her mevsimi görüntüsü mükemmel.Asıl rengi camgöbeği, ancak bazı günlerde ve saatlerde farklı renklere bürünüyor.Bu yüzden halk arasında ‘Yedi Renkli Göl’ olarak biliniyor.

•Nemrut dağı

nemrut dağı

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bulunuyor. Komagene Krallığına ait antik kendi içerisinde barındıran milli parkta, kartal ve aslan ve 7 metreye varan dev heykelleri görebilirsiniz.

•Abant gölü

Abant Gölü

Bolu’nun hemen yanında bulunan minyatür gölde yürüyüşler yapabilir.Daha büyük gölün bulunduğu Abant’ta ise fayton ve bisiklet gezileriyle doğanın tadını çıkartabilirsiniz. 

•Gökçe ada

gökçeada

Gökçeada’ya geldiyseniz, Kaleköy’de ülkenin son gün batımını izleyebilir, Zeytinli’de dibek kahvesi içebilir ve Rum köylerini gezebilirsiniz.

•Olimpos

olimpos

Likya, Roma ve Bizans’a ait tarihi yapıları ile biliniyor.Eğer buraya yolunuz düşerse, Çıralı'da 3 bin yıldır yanan ateşi görebilir ve hem tarihin hem de doğanın tadını müthiş kumsalında ve denizinde çıkartabilirsiniz. 

Harput

harput açık hava müzesi

Elazığ’ın Harput ilçesi açık hava müzelerine taş çıkartıyor.İçerisinde bulundurduğu yapılar görülmeye değer Meryem Ana Kilisesi, Ulu Cami, Kalesi, Buzluk Mağarası ve müzesi ile ön planda.Türkiye’de gezilmesi gereken yerler arasında.

Alaçatı Sörfün Merkezi

alaçatı

Türkiye’de görülmesi gereken yerler arasında bulunan Alaçatı, yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği yerler arasında.

•Efes antik kenti

efes antik kenti

4 bin yıllık bir antik kent.Kiliseleri,çeşmeleri,çarşıları,mağaraları,herşeyi ile tam bir turizm merkezi.

•Ayder yaylası

ayder yaylası

Rize’nin, Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan yaylada, serin havanın tadını çıkartabilirsiniz.Yayla, ladin ve kayın ormanları ile kaplıdır.Zengin florasının yanı sıra kaplıcası ile de yeterince dikkat çekmeyi başarıyor.

•Safranbolu

safranbolu 2

Safranbolu ve harika tarihi evleri Türkiye’de gezilecek yerler arasında.

Mozaik Kent Zeugma

mozaik kent zeugma

Gaziantep’in, Nizip ilçesinde bulunuyor.Antik kent, Roma döneminden kalan mozaikleri ile tanınmakta.

Amasra

amasra

Sakin tatilin en iyi adreslerinden biri.Tatil yaparken, aynı zamanda tarihe de tanık olabilirsiniz.Cenova şatosunu, kilisesini ve müzesini ziyaret etmeyi sakın unutmayın. 

Hasankeyf

Hasankeyf

Gelibolu

gelibolu

Birinci Dünya Savaşının en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası,tarihin kalıntıları sizi derinden etkileyecek…

Ani Harabeleri

ani harabeleri

Türkiye-Ermenistan sınırına yakın,Arpaçay nehirinin kenarında kurulan kent,M.Ö. 350-300 yıllarına ait.Harabeler,Ocaklı köyüne yakın,Kars’a 48 kilometre mesafede bulunuyor.

Kapadokya

kapadokya 4

Yerli ve yabancı ziyaretçiler için Kapadokya ilk duraklardan birisi.Türkiye’de görülmesi gereken yerlerin ilk sıralarında geliyor diyebiliriz.

•Kazdağları

kazdağları

Çanakkale ve Balıkesir arasında bulunuyor.Tarihi ve muhteşem doğasıyla dikkat çekiyor. 

İznik

kazdağları

Çinileriyle dünyaca ünlü olan İZnik,Selçuklu ve Osmanlı eserlerini bünyesinde barındıran bir ilçe.Bursa’ya bir saatlik mesafesi var.

•Palamatbükü

palamutbükü

Datça merkeze 25 kilometre mesafede,harika bir tatil bölgesi.Köy sit alanı olarak belirlenmiş.Şeffaf sularında ister yüzün,isterseniz balık tutun.Doğa ve deniz sevenler için ideal.

Pamukkale

Pamukkale

Türkiye’de görülmesi gereken yerlerin yine ilk sıralarında yer alan Pamukkale için her yıl yerli ve yabancı çok sayıda turist bu bölgeye akın ediyor.





 


Yorumlar

Popüler Yayınlar